Sedan jag blev klar med min psykologutbildning år 2000 har jag arbetat många år inom både allmän- och specialistpsykiatri, inom Göteborgs stadsmission och som privatpraktiserande psykoterapeut med diverse uppdrag inom psykoterapi, utbildning och personalhandledning. Även innan min psykologexamen arbetade jag inom vården, både inom sluten psykiatrisk vård på avdelning och inom habilitering men också på behandlingshem för ungdomar kombinerat med användning av trädgård inom vård.
Som specialist inom kliniskt psykologi har jag även varit mentor för flera grupper inom Specialistutbildningen för psykologer som anordnas av Psykologförbundet.
Sedan 2019 har jag en doktorandtjänst inom klinisk psykologi (deltid) på Linnéuniversitetet i Växjö. Som adjunkt undervisar jag även där, på psykologprogrammet, främst inom hbtq+ relaterade teman och inom psykodynamisk teori och praktik. Då jag inte velat släppa terapiarbetet helt har jag skapat möjligheten att träffa ett fåtal klienter i mitt attefallshus hemma på tomten istället för på Linnéstadens Psykoterapi Institut där jag hade min privatpraktik under sju år innan jag påbörjade forskarutbildningen.
Min psykologutbildning vid Göteborgs universitet hade en psykodynamisk inriktning men genom åren har jag även skaffat mig både utbildning och erfarenhet av ett flertal olika arbetssätt som jag anpassar beroende på vem jag möter i samtal, formen på svårigheterna, terapins längd och fas i terapiarbetet. Det gemensamma för inriktningen på min vidareutbildning till legitimerad psykoterapeut vid dåvarande Stockholms Akademi för PsykoterapiUtbildning (SAPU) och för de mer avgränsade, kompletterande terapimetoder som jag tillägnat mig genom åren t ex mentaliseringsbaserad terapi (MBT), dialektisk beteendeterapi (DBT), affektfokuserad korttidsterapi (APT) och interpersonell terapi (IPT), är den relationella inriktningen. Jag arbetar även med EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing Therapy) - en behandlingsmetod för att minska plågsamma besvär till följd av traumatiska erfarenheter.
Relationell psykoterapi är ett samlingsnamn för terapimetoder där man lägger stor vikt vid det som sker här och nu - såväl i din vardag, i själva mötet mellan dig och psykoterapeuten och vid de känslor som väcks av att tala om svåra saker. Din livshistoria finns med som en viktig bakgrund för att förstå de handlingsmönster och förväntningar som formar ditt fungerande i relationer och ditt mående idag. Relationell psykoterapi har inslag av både psykodynamiska och kognitiva arbetssätt och är på så sätt integrativ till sin karaktär, men det är mötet mellan dig och din terapeut som är det viktiga – inte tekniken eller metoden i första hand. En trygg relation är en förutsättning för att våga tänka på, kännas vid och tala om sådant som är svårt. En relationell psykoterapeut är en empatiskt närvarande samtalspartner som stundtals kan vara ganska aktiv i sitt förhållningssätt men också mer lyssnande beroende på vad relationen och situationen kräver.
Copyright © Alla rättigheter förbehållna